zaterdag 29 november 2014

Sokkenwol

Een tijdje terug had ik me voorgenomen om geen nieuwe brei en haakboeken meer te kopen (ik heb stapels liggen)  Inmiddels ben ik alweer gezwicht voor het brei boekje: Handschoenen en wanten brei je zo.....en het haakboek: haken en kleur. (kan het niet laten) Ook heb ik nog een paar bakken vol met verschillende garens staan, waaronder nog vrij veel sokkenwol....... Daar wilde ik dus de vingerloze handschoenen van breien, maar helaas zat er geen zwart meer bij. Gelukkig hebben we twee wol winkels in de buurt (heerlijk is dat) en zwarte wol gehaald. Ik breidde uit twee bolletjes één paar grote (maat s) en één paar iets kleinere handschoentjes.

                     Voor de handschoenen gebruikte ik sokkenwol  (Maris)
                                          Voor de muts gebruikte ik (Bravo)
 
Ook had ik nog sokkenwol liggen in mooie kleurtjes, maar ook hier liep ik weer tegen het feit aan
dat het garen soms zo dun is.
   De sok maar weer uitgehaald en er een poncho van gehaakt voor Mireille.

Omdat ik steeds leuke foto collages tegen kwam die zo mooi bewerkt zijn, ben ik even aan het snuffelen geweest. Ik vond een gratis programma op het internet die ik gelijk maar op de tablet heb geïnstalleerd. Het is ontzettend leuk om te doen.
En ja....de deken .....het gaat niet zo hard meer, maar het einde is bijna in zicht.....
Verder voor sinterklaas nog wat freubelen....genoeg te doen dus.

Een heel fijn creatief weekend
Lieve groetjes..... Dineke

zondag 16 november 2014

Van alles wat

Ik schreef in mijn vorig blog dat ik aan het breien was voor ons klein kindje wat we verwachtten. Ze is inmiddels geboren en na een spannende moeilijke start gaat het nu goed met haar
en kan ik in ieder geval één ding laten zien wat ik gebreid heb. (Ik vergeet dus gewoon nog steeds foto's te maken)

                                                                Een vestje
en een paar slofjes

Ik heb nog een roze vestje hangen, maar kan er niet de goede kleur knopen bij vinden.....ongelofelijk....De stoffenzaak hier heeft ik weet niet hoeveel kleuren en vormen knoopjes en ik kan niet de goede kleur vinden....pffffff.........gewoon door blijven zoeken of niet te kritisch zijn.

Verder vond ik bij het opruimen van de bolletjes sokkenwol nog een paar sokken van verschillende groottes?????( Ik heb echt twee gelijke maten voeten hoor) Ik wilde twee gelijke sokken in hetzelfde kleurverloop..... maar niet teveel garen verspillen....daarom brei ik nog wel eens door aan een kleinere sok. Verder was er geen garen van hetzelfde soort meer te vinden natuurlijk. Daarom eentje maar uitgehaald en uiteindelijk zijn het een paar korte sokjes geworden. Ik brei de sokjes ook vaak voor de meiden....lekker warm voor over de maillots in de laarsjes.

Ook haakte ik nog een kolletje voor onze kleindochter
 Ik zag het op het blog van .....Maddy....die trouwens ook hele leuke dingen maakt.

Michelle wil wel even op de foto met haar nieuwe aanwinst.


Nu maar eerst weer verder haken aan de deken , want die moet nog af dit jaar.....

Een fijne creatieve week
Lieve groetjes Dineke
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...