woensdag 26 februari 2014

Schapenvacht

Het is een tijdje stil geweest op mijn blog........niet dat ik heb stil gezeten hoor......maar er waren zoveel andere dingen die ook moesten gebeuren, dat het bloggen even op een laag pitje kwam te staan.
Ik heb de afgelopen weken een aantal grijze heren sokken gebreid op bestelling, niet dat ik dat erg vond, maar als je een tijdje steeds met de zelfde grijze sokken bezig bent, wetende dat je wol hebt liggen met vrolijke kleurtjes, ja....dan wordt het ineens toch minder leuk. Maar goed de bestelling is af en kan ik weer met mijn eigen dingen bezig. Afgelopen maandag kreeg ik van buren van mijn zoon en schoondochter twee zakken schapenvachten die nog behandeld moesten worden. Ik ben al een tijdje op zoek naar een niet te dure spinnewiel, dus het leek me wel leuk om het proces helemaal van het begin af aan zelf te doen. Vandaag heb ik de eerste zak gewassen, maar oh wat een werk is dat nog en wat was het vies. Het weer was goed vandaag, dus ik ben lekker buiten bezig geweest. Het ligt nu boven te drogen op een handdoek, daar laat ik het eerst maar een poosje rusten. Ik had gelezen dat dat beter is voor de wol. Ik ben benieuwd hoe dit allemaal nog verder gaat aflopen, het is voor mij de eerste keer dat ik dit doe en ik haal mijn informatie van internet en andere blogs. Wordt dus vervolgd.........


Voor het wassen
Na het wassen

Ook de CAL deken groeit iedere week een stukje verder, al had ik vorige week er niet zoveel zin meer in. Ik was de tel kwijt en vond de kleuren ineens niet meer mooi (zucht.........wat kun je soms toch wispelturig zijn.....). Maar elke keer zie je weer zoveel mooie dekens voorbij komen, dus ik heb mezelf even goed aangepakt. Afgetrokken tot het punt waar het fout ging en vanaf zondag ook alweer bij, uitziende naar het volgende patroon.

Verder heb ik nog wat kantjes gehaakt (foto's volgen) en freubeltjes voor in het haar van de meiden. Al met al toch wel lekker bezig geweest.
Vanavond weer lekker breien of haken met de andere handwerkdames, wordt weer gezellig.
Groetjes en een fijne woensdag allemaal


Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...