maandag 6 januari 2014

Sokken en kussens

Allereerst wil ik iedereen nog een gezond, gelukkig en creatief jaar toe wensen.
De drukke decembermaand is voorbij en nu alles weer rustig is heb ik weer tijd om lekker te breien, haken en bloggen. Ik had nog een paar kindersokken liggen die ik hoopvol in december had opgezet, maar waar niet veel van terecht is gekomen.Die heb ik eerst maar eens afgemaakt. (eerste alweer af in het nieuwe jaar)
Ook was ik begonnen aan een kussen, die ik al op veel blogs ben tegen gekomen. Volgens mij is het orgineel van Lucie van Attic24. Ik vond een Nederlandse vertaling bij Saar en Mien. Ik had nog wat garen liggen wat ooit een omslag doek moest worden voor onze kleindochter, ze is inmiddels alweer 5. Wordt het toch nog weer goed besteed. Het is dus van één kleur gehaakt. Ik vind het zelf heel erg mooi geworden. En er zijn er meer die hem leuk vinden. Als ik niet uitkijk ligt het zo ergens anders op de bank.

Afgelopen zatredag heb ik weer garen gehaald voor een nieuwe granny square deken voor onze andere kleindochter. Ze is zelf mee geweest om de kleuren uit te zoeken. Het werd paars. Alleen nu vind ik het garen wat aan de dikke kant.(ik hou zelf meer van het fijnere werk). Heb al wel een proefje gemaakt, maar ben nog niet tevreden. Gisteravond was ik maar aan het dubben, haak ik nu toch met de dikkere wol of haal ik toch nog ander garen, wat iets dunner is. Al dubbende ben ik nog maar aan een kussen begonnen, ik had alle kleurtjes al gebruikt voor mijn proefje. Nu vind ik dit ook wel weer erg leuk worden. Krijgt ze eerst een kussen en kan ik nog even dubben met wat voor garen ik de deken ga haken. Ik hoorde ook veel positieve reactie over de style craft garens. Misschien dat ik dat ook nog ga proberen.  Nou ja, jullie horen het nog wel. Nu eerst maar dit kussen afmaken.
Een hele fijne week allemaal.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...